søndag, juni 18, 2006

Om å danse afrikansk dans

Til høsten skal jeg begynne å danse afrikansk dans. Flere som vil henge seg på?

Her er et par bilder jeg tok den gangen jeg jobbet på Etnografisk museum for over ti år siden. Innimellom var jeg i praksis hos en fotograf i Sandvika i Bærum, og siden jeg da hadde tilgang til studio, fikk jeg forespørsel fra museet om å ta bilde en danser fra Kongo som var på besøk i landet. Jeg var ganske usikker fotograf på det tidspunktet, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg ble litt overrasket og relativt nervøs da han ankom i denne habitten. Det var litt av et syn å se han i venterommet med faikede rokokko møbler, der han speilet seg i et pompøst speil med en massiv gullforgylt og snirklete ramme rundt. på veggene store fotografer av barn på halmballer og sauskinn; brudepar ved sildrende bekker eller kyssende under et bjørketre, bleke konfirmanter i svart dress eller rosa tyllkjole, mot en malt bakgrunn av søyler og buer. Nå i ettertid skjønner jeg at jeg skulle tatt noen bilder der i venterommet. Det må ha vært i 1994 eller 1995...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei og Hå!
Hvor blir det av bloggekjerringene? Nina og du er visst helt i feriemodus alt! Kunst & Kontor. Konst & kuntor, som det heter på svensk. Jeg har vært på biblå to ganger alene og holder på å drukne i annet viktig å gjøre, som bursdag og sånt. Digger dansemann-bildene dine! Og - det nærmer seg Prinsessefest.

Jorunn Solli sa...

Hyggelig du likte dansebilder :0) Ja, det har blitt en del kontorrelatert virksomhet den siste tiden. Binders og stifter må kjøpes inn, skuffer må males signalrøde, trådløst nettverk. etc. Skal bli hyggelig med fest på Nakholmen. Spennede om Rådhuset har tatt seg råd til å ha lys på begge tårnene i år :o) Ser litt fjongere ut da.

ninsve sa...

Nydelige bilder Jorunn!
(Jeg er inne i en bloggetørke for tiden... Skal prøve å ta meg sammen. Nå er jo skolen så og si slutt.)

Jorunn Solli sa...

Bloggtørke (fint :-) må vel kunne karateriseres som et Ny-ord. Skal sporenstreks melde fra til språkrådet.