søndag, desember 03, 2006

Livets skole

Ja, så blir det (antageligvis) mer skolegang på meg ;-/ Jeg har kommet inn på en "Tag & Skriv" i Kungälv. An offer I can't refuse...puh. Jeg sier som han Søren…Kierkegaard ”Livet må leves forfra, men kan bare forståes bakfra” Og noen av oss har litt tungt for det og må gå på skole for å forstå noe som helst. På Boktilsynet på P2 på onsdag hørte jeg en anmelder si at det blir kjedelig og flink litteratur av alle dem som går på forfatterskoler. Og det håper virkelig jeg en gang får til; å skrive skikkelig flinke tekster, for jeg tror det må være veldig behagelig å være flink. Og kjedsomhet har ufortjent dårlig rykte og jeg vil herved hevde at spenning er oppskrytt.
I dag forsempel har jeg kost meg foran tv-en i rekkehuset med min mann og sett høydepunkter fra Emil på Lønneberget. Det er det beste opplevelsen jeg har hatt på leeenge. De svenske filmatiseringen av Astrid Lindgrens bøker blir aldri utdaterte. Det er så mye klokskap og humor i dem. Det var frydefullt å se igjen alle karakterene fra Lønneberget. Og nå skal altså jeg til Astrid Lindgrens hjemland og studere litteraturens vesen og uvesen. Da blir på en måte ringen sluttet…for det er i Sverige jeg er født og døpt og fikk min grønne singel der Astrid leste om "Alla vi barn i Bullerbyn". For en vakker og klok røst, og det gikk frysninger nedover ryggen da jeg hørte igjen stemmen hennes som voiceover i dag. Og da tenke jeg hvor fint det ville vært og fått installert en sånn varm og klok voiceover i hodet sitt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer!!! :-)))

ninsve sa...

Super-duper-gratulerer!

Jorunn Solli sa...

Takker. Det er et overkommelig studie. Man skriver stort sett hjemme og møtes kun fire (visstnok intense) uker i løpet av vårsemesteret. Jeg har hørt at det er veldig vakkert i Kungälv. Hilsen den evige student på livets landevei…trallalla

Anonym sa...

høres ut som en glimrende løsning! blir gøy å høre om det du lærer. kanskje du får en ny vinkel som er morsom å dele?

Jorunn Solli sa...

Ja, jeg håper det blir fint. Deler med alle som vil høre, jeg.