søndag, januar 28, 2007

Verdt å lese en ganske alminnelig søndag

Utflukt med Thure Erik Lund HeR
” og så er det mange som leser det, ikke sant: og nå gråter han, men så må du lese det stykket helt ut.., han konkluderer ironisk med at: ja, da er det verden som gråter i meg, ikke sant. Åkei, hvor er denne gråten, denne tilsynelatende mest inntakende menneskelige bevis på et følelsesliv, da blir jo det, for å si det veldig enkelt, pult bakfra, ikke sant, det er ironisk, ikke sant, han gråter virkelig ikke, nei, ikke i det hele tatt, det er verden som gråter i ham, sier han, ironisk. Og hva da, hva er det som er foran og bak da? Den varianten der brukte jeg jævlig lang tid på å pønske ut, ja jeg gråter, men det er ikke du som gråter, det er verden som gråter i deg, ja da, men, nei da gråter du ikke i det hele tatt, det er det stikk motsatte, du bare flirer, egentlig, av det, ikke sant. Det er de der litterære nyansene der som jeg synes er veldig spennende å jobbe med.” Sitatet er fra intervjuet med Thure Erik Lund

Intervju med Gro Dahle HeR
”Det er detaljene som utgjør meningen med livet. Morellene, vannglasset når du er tørst, de små stundene av lykke og behag. Jeg merker det når jeg skriver, det er detaljene som trer fram for meg. De små tingene er knagger i tilværelsen som skaper en tynn hinne av mening. «Nå skal jeg lese avisen i et kvarter,» tenker jeg, og så gjør jeg det. «Nå skal jeg gå tur i en time.» De små tingene bygger broer over det svarte havet av meningsløshet.” Sitatet er fra intervjuet med Gro Dahle.

6 kommentarer:

Anonym sa...

God dag Jorunn:-)

Så Thure E Lund i butikken forleden; fikk plutselig lyst til å gi ham ett kompliment for bøkene hans, selvom jeg ikke har lest dem, bare hørt utdrag, men ombestemte meg raskt fordi han så så skummel ut!


Hilsen Løkke-Line

Jorunn Solli sa...

Planen min er å få lest "Inn", hans siste roman. Jeg har absolutt ikke lest alt av han, men regner meg som fan likevel. Og så har jeg nettopp lest "Huset i snøen" av Gro Dahle. Skikkelig god bok. Jeg skal jommen lese mer av henne. God helg i solskinnet.

Anonym sa...

Jeg er i gang med bok nummer 2 av Thure Erik Lund. Tar ham kronologisk. Han kan ikke være mye skummel inni seg, men mange mennesker med dype eller mange tanker ser veldig alvorlige og skumle ut. Det skal være sikkert og visst. Jeg er på blogg igjen! Samme sted som før med nytt pågangsmot.

Jorunn Solli sa...

Velkommen TT ;) Fint du ga meg link til artikkelen, Tonje. Moro å lese hva han sier om litteraturen sin. Det er jo ikke helt opplagt hva han vil. Og så har jo bøkene hans skapt noen debatter hvor han har blitt beskylt for mye rart.

Anonym sa...

Hei Jorunn:-)

Sender deg et sitat av Søren Kierkegaard som slo meg:

"om man lærer sin egen angst
å kjenne, så har man lært det
størst mulige om
seg selv"

Hilsen Line

Unni K sa...

Jeg likte utdraget fra Gro Dahle, henne har jeg sansen for. Skal og legge meg Thure på minnet. Og Kirkegaards sitat er virkelig sant. Det er vondt å gå inn i de dype skoger uten kompass, men hvis du klarer å navigere likevel kan du lære mye om deg selv og hente ut uante krefter. Veien blir til mens man går.