tirsdag, juni 12, 2007

Om å være fair


Her om dagen da jeg gikk jeg og spradet med utslitte sko i Tigerstaden, kom over en nystartet eksotisk Fair Traid butikk. Der selger de varer som produsentene kan leve av. Jeg anbefaler virkelig å lese mer om virksomheten HeR. Siden jeg har ledig kapasitet og ikke befinner meg i noen som helst (tids)klemme, så har jeg tilbudt dem litt av min arbeidskraft. Jeg håper virkelig jeg kan bidra med noe.
Jeg kjøpte et par svarte tøysko, en samba cd, en blåmelert singlet & sterk kaffe fra Guatemala. Den kaffen var jommen super god, for det er vel akkurat som i Hakkebakkeskogen: Stjålne pepperkaker smaker surt, men de du kjøper ærlig og redelig smaker sterkt og godt (siterte etter hukommelsen).
Drøm søtt ;-Zzz

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kjempefint at noen bryr seg:-)
Det lå en Fair Traid butikk på Majorstua for et par år siden, tror den ligger der ennå, i Kirkeveien. Handlet der den gangen med god samvittighet. Håper flere butikker kan gjøre det samme i framtida, non-profitt tankegang. Folk handler jo som faen uansett.

Ha en fin dag!!!!

løkke(støl)-line;-)

Jorunn Solli sa...

Ja, jeg gleder meg til å gjøre noe. Skal kanskje ta bilder til nettsiden og annet forefallende arbeid. Tror det er meningen at alle ledd skal tjene penger, men at det skal sikres at produsenter og arbeidere får en rettferdig lønn og gode arbeidsvilkår.

Anonym sa...

I går var jeg en tur innom nevnte butikk på Majorstua; Sally Ann, som ligger vegg i vegg med Frelsesarmeen. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom de to. Sally Ann er Fair Trade, så jeg handlet økologisk kaffe og en flott bok med bilder verden over, med komentarer anng fattigdom og lidelser, i regi av Frelsesarmeen, med god samvittighet!! ps! De selger selvfølgelig varer fra tredje verden.
Takk for påminnelsen:-)


løkke-line

Unni K sa...

Vi har mye å svare for i denne skakkkjørte verden. For 100 kroner kan man gi et barn i Nepal skolegang for ett år..(Unicef) Vi får bli flinkere til å bidra der det er mulig