fredag, januar 09, 2009

Idealisten

Jeg er innom Cubus og for å kjøpe en svart genser fordi den turkise genseren fra i går hadde rødvinsflekker foran på brystet. Så ut som det var kommet blod fra puppene. Bryster har fått en overdrevet betydning i vårt samfunn, tenker jeg. Da jeg hadde kommet bort til kassen på Cubus sa damen i burka at genseren kostet 99,-, men hvis jeg kjøpte en til kostet det bare 149,- Jeg sa jeg ville bare ha en genser. Jeg vil jo egentlig ikke kjøpe noen annet en fair trade og økologisk bomullsklær. Men dette var et nødstilfelle. Jeg skulle til min første akupunkturtime og jeg måtte gi inntrykk av ikke å være forfylla. Jeg hadde ikke vært hjemom, men vært på nattklubb til klokken sju om morgenen og lagt meg på den pepitarutete sofaen på kontoret og sovet til ti. Jeg var i ok form da jeg våknet og dro på Kiwi og handlet Solo, biola med blåbær, knekkebrød og epler. Vanligvis drikker jeg ikke solo fordi en diabetiker en gang hadde fortalt meg at det var 14 sukkerbiter i en flaske. Men jeg drikker i alle fall ikke noe fra Coca cola company som tar vannet fra fattige indere til fabrikken sin. Jeg skifter til genseren inne i prøverommet og går ned Kongensgaten mens jeg kjenner fylleangsten tilta. Jeg finner ut at hun holder til bak en grønn dør. På døra det henger en plakat om at det holdes kurs i ”Art of living” i de samme lokalen. Genseren er tynn og jeg fryser og svetter. Jeg ser over til Samtidskunstmuseet. På den ene siden av meg ligger Ram Galleri, og på den andre siden; Design & spa-hotellet Grims Grenka.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det er ikke fjorten, det er sytten.

:)


(fint innlegg)

Anonym sa...

Jeg venter på boka di jeg, Jorunn;)


l-Line:)

Jorunn Solli sa...

skjønner ikke hva difference mener 14 kontra 17, jeg (-? Håper du og Rebella kommer å kontorerer litt tørr hvitvin en dag.
LL: da må du vente lenge ;-) først må jeg få i gang virksomheten min sånn at jeg får inntekt.

Jorunn Solli sa...

Fikk dårlig kritikk på denne teksten av folka i tekstverkstedet. De sa den var for virklighetsnær (sant nok) og at den ikke var så morsom (som de andre av denne fiktive! damen) + at Plurabella ikke likte den veldige presise stedsbeskrivelsen på slutten.