onsdag, oktober 04, 2006

Søk i Shakespeares tekster

HeR kan du søke på ”Norway” og få 12 treff i alle Shakespeares tekster, hvorav 9 forekommer i Hamlet. Dead gir 475 treff. ”Happiness” 60 treff, men ”unfaithful” bare ga et treff. ”Love” ga hele 1,752 treff og forekommer 87 ganger i ”En Midtsommernattsdrøm”, mens ”hate” forkommer bare 176 ganger, 11 ganger i ”Romeo og Julie”. Ordet Passion forkommer 6 ganger i "As You Like It" ”Grape” 10 ganger, men han har ikke brukt ”carrot” en eneste gang. Av det kan vi herved slutte at druer er mer dramatiske og litterære enn gulrøtter. Forholdet mellom ”frog” og ”horse” 3 mot 266. Her kan vi se en statistisk forhold mellom ”Spring” og ”autumn”. Som forventet er vår hyppigere brukt (74X) en den årstiden vi er inne i nå (9x) Sverige 0 ganger og Amerika 1. Puh…osv. etc. Fint er det også at man nøyaktig får vite i hvilket stykke og hvor. Oj…klokken går når man har det gøy… nå må jeg skyndte meg på poesikveld på Mono.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jøss, at ikke ordet "unfaithful" har blitt brukt mer enn en gang, var de så trofaste på den tida, eller var det noe Shakespeare trodde......?

God dag;-) fra Line

Anonym sa...

Ordet thou dukker opp 3373 ganger, men ordet sexy ikke en eneste en. Det var vel ikke funnet opp dengang? Eller så er det simpelthen et hyggelig trekk ved Shakespeare? Har forresten hørt at man ikke var så pripne før renessansen satte inn for fullt, så kanskje terskelen for å være 'unfaithful' var høyere? Kanskje det å være illojal var synonymt med troløs og at det ikke hadde noe med trofasthet mot en partner å gjøre? Får vel ta en nærmere titt på eksempelet..

Jorunn Solli sa...

"Melancholy" ga 69 treff. "Satisfaction" ga 30 treff. "Nose" ga 77 treff "eye" 649. Var forresten og så Hamlet med Axel Hennie. Han gjorde en god skikkelse. Sjelden har jeg sett så mange unge folk på teater. Fint det :~)

ninsve sa...

Å, Hamlet er favoritt-stykket mitt. Jeg jobba som dørvakt en gang i tia da Kim Haugen var Hamlet på Oslo Nye og sneik meg inn i salen så ofte jeg kunne.
Forresten veldig inspirerende, den Shakespear-sia. Jeg fikk 190 treff på black...

Anonym sa...

Ja, den Shakespeare-sida kan man fortape seg leeeenge i....

Jorunn Solli sa...

Vi kan herved slå fast at Black er mer Åndsmenneskeaktig enn Pink. Pink ga bare 3 treff. Hvorav 2 ganger i Romeo og Julie, og da i forbindelse med blomster og elskverdighet. Ikke sælig Heavy det, nei.