onsdag, oktober 15, 2008

Mva fritak på reparasjoner


Det har seg ofte sånn at det er billigere å kjøpe ny dingser, ting og tang, i stedet for å reparere dingser, ting og tang. Derfor synes jeg det skulle være mva fritak på reparasjoner, sånn at de får mer konkurransedyktige priser. Dessuten skaper det arbeidsplasser.

5 kommentarer:

Jorunn Solli sa...

Svar som jeg fikk fra Miljøverndepartementet 04.11.08:
“Vi viser til din e-post av 9. oktober om mva-fritak på reparasjoner.
Det er en sentral del av miljøpolitikken å sørge for at miljøkostnader gjenspeiles i prisene på produkter og tjenester. Dette oppnås blant annet gjennom ulike miljøavgifter som bidrar til at produkter/ tjenester som forurenser mye blir relativt dyrere enn de som forurenser lite. Reparasjoner vil (i mange tilfeller) miljømessig være å foretrekke framfor kjøp av nye produkter, og prinsipielt er det helt riktig om dette på en eller annen måte gjenspeiles i prisene på reparasjoner i forhold til kjøp av nytt. Når det gjelder konkrete spørsmål om mva-fritak, bør dette imidlertid rettes til Finansdepartementet.
Med vennlig hilsen 
Ragnhild Børke 
Førstekonsulent 
Seksjon for kjemikalier og avfall 
Miljøverndepartementet”

Jorunn Solli sa...

Svar jeg fikk fra Natur og Ungdom 091008:
Hei hei
Dette var et veldig godt tips! Jeg skal ta det med videre til sentralstyret vårt. Takk for at du tipset om dette.

Ha en fin dag

Vennlig hilsen
Kristine Wika Haraldsen
Informasjonssektretær Natur og Ungdom
Tlf: 23 32 74 07/98 81 72 96

Jorunn Solli sa...

Svar jeg fikk fra Framtiden i våre hender 031208:
Hei!
Tusen takk for nyttig påminnelse og innspill. Vi har siden det ble innført merverdiavgift på tjenester i 2001, ved ulike anledninger påpekt at det bør være fritak for ulike miljøvennlige tjenester. Det er ikke så lenge siden vi snakket med Forbrukerinspektørene om dette temaet. Det er mulig de lager noe på det. Uansett er dette noe vi kommer til å jobbe videre med.
Vennlig hilsen
Guri Tajet, Framtiden i våre hender.

Jorunn Solli sa...

Svar jeg fikk fra Bellona 15. oktober 2008:

Takker for innspillet ditt til hvordan man kan gjøre Norge mer miljøvennlig. Vi skal ta det med oss i vårt videre arbeid.

Vennlig hilsen

Martin Hviid Nielsen
Miljøstiftelsen Bellona
Postboks 2141, 0505 Oslo
Telefon: 23234600
Fax: 23234623
www.bellona.no/

Jorunn Solli sa...

Svar jeg fikk fra Forbrukerinspektørene 15. oktober 2008:

Hei!

Forbrukerinspektørene takker for henvendelsen!

FBI mottar veldig mange tips, forslag og ønsker om råd. Vi skal vurdere henvendelsen i redaksjonen og vi lover at vi tar kontakt med deg hvis vi bestemmer oss for å jobbe videre med saken.

Siden FBI ikke kan svare på alle henvendelser, minner vi om at du kan kontakte Forbrukerrådet på tlf. 815 58 200 eller via nettsiden www.forbrukerportalen.no
Husk at Forbrukerinspektørene har sending på NRK1 hver onsdag kl. 19.30.
Har du spørsmål om bolig - mat – teknologi eller personlig økonomi kan du be våre eksperter om råd på nettet. Send inn ditt spørsmål her: http://www.nrk.no/programmer/tv/fbi/1.6242761
Har du meninger om saker fra FBI eller andre forbrukerrelaterte tema; skriv inn på vår debattside! Adressen er: http://snakk.nrk.no/debatt/forumdisplay.php?s=&forumid=124

Vennlig hilsen
Hanne Fleischer
Red.medarbeider
E.mail: fbi@nrk.no www.nrk.no/fbi